עדכון מחזית המאבק על תמיכות 2012

לפניכם עדכון מאת יוחאי רוטנברג י"ר האגודה לתקשורת קהילתית על מכלול הצעדים שננקטו כדי שנזכה בתמיכות 2012. אנא קראו את הדו"ח והצטרפו למאבק על עצם קיומו של השידור הקהילתי במדינת ישראל.

מועדים לשמחה וחג שמח,

האגודה נמצאת יחד עם כל העמותות במאבק חסר פשרות מול משרדי הממשלה התקשורת והאוצר על שהפרו הבטחה שלטונית למתן תמיכה כפי שהיתה בשנת 2011, מאחר והשנים הללו נכללו בתקציב דו-שנתי.

מה שנכלל בשנת 2011 הוא ששוריין לשנת 2012. מה עוד שהדברים סוכמו במפגש בין האוצר לתקשורת בהשתתפות שרת החקלאות , חה"כ אורית נוקד, ונציגי האגודה.

אנו פורשים לפניכם את המאבק את דרכי הביטוי שבאו לביטוי בתקשורת ואת הצפי לעתיד הקרוב. חלק מהמאבק פורסם באתר כולל המצגת של העובדות .

קצת היסטוריה

לידיעתכם בחוקי התקשורת והבזק (1987) נכתב רק כי משרד התקשורת יתמוך בקיום הטלוויזיה הקהילתית. לא נכתב בשום מקום "כמה יתמוך" או באיזה אופן יתמוך. לאורך השנים השכילו שרי התקשורת להעביר סך של 3-4 מיליון לטובת התמיכות השנתיות למכלול העמותות העוסקות בתחום במדינה. בשנת 2000 מינה השר בנימין בן אליעזר את ועדת נוף (עקיבא נוף) לבדוק את הנושא , הועדה המליצה על תמיכה בסך 15 מיליון ש"ח לשנה בקיום הפרויקט הארצי הייחודי. הדוח לא מומש. (כדי לעיין בדו"ח ועדת נוף לחצו כאן)

בשנת 2006 ו 2007 לאחר שסך התמיכות ירדו כמעט כמו המצב היום , פניתי לחה"כ אורית נוקד בבקשה למנף הצעת חוק לטובת הפרויקט ומאחר והיה אז קשר בין תמלוגים (סוג של מיסים) שהכבלים והלוויין שילמו למשרד האוצר על רווחיהם, לבין קבלת התמיכות הוחלט ליצור קשר(לינקג' בין התמלוגים לתמיכות).

הצעת החוק הומרה מסיבות כדאיות שלטונית , למתן תמיכה קבועה ל 3 שנים 2008 עד כולל 2010 סה"כ חולקו באותן שנים 9 מיליון ש"ח. בשנת 2011 הציעה אז סגנית השר , חה"כ אורית נוקד לשר כחלון ולאוצר ולנו על המשך התהליך של ה 3 מיליון ואז גם נסגר כי מה שיהיה ב 2011 יהיה ב 2012 בהיות התקציב דו שנתי. בחודש דצמבר 2011 נפגשו נציגי האגודה הישראלית לתקשורת קהילתית, ביחד עם ד"ר ערן ישראל אוהד ותומך בפרויקט שלנו וליווה אותנו לאורך שנותיו במשטרה, ניצן חן יו"ר המועצה לשידורי כבלים ולוויין (לשעבר) עם שר התקשורת , סוכמו הדברים הבאים :

השר אשר התבקש לאשר את המכתב לאורך השנה , למרות הקשר הטלפוני והנדנוד הבלתי פוסק שלנו לא עשה זאת המשמעות היא, שהמכתב תקף כל עוד אין דחיה או בטול. לקראת קיץ 2012 הפננו את תשומת לב השר לכך שסך התמיכות הינו 1/4 מהשנים שעברו, ובקשנו כי יתן את חלקו.

בחודש אוגוסט 2012 נשלח מכתב נוסף, במקביל לכך שגם אתם נתבקשתם לכתוב מכתבים. כל המכתבים לא נענו עד היום הזה בתשובות בכתב על בקשותינו. שמעון בן דוד עוזר השר נענה לטלפונים הרבים אבל דחה את האפשרות לתוספת תמיכות , גם המנכ"ל של משרד התקשורת עדן ברטל הגיב באופן זהה. בשלב הזה האגודה שכרה את "החברה" מיזם לקשרי שלטון וממשל , קבוצה ייחודית שככל שאנו מכירים את פעולותיה , ניכר כי "יש עתיד" למאבק.

במפגש רכזי קבוצות שנערך ברחובות נכחו מעט מאד רכזים , מנכ"ל ערוץ 98 ,יובל כהן , עודד חביב, ומשה יונס כיום מתנדב ובעבר ראש תחום תקשורת באשל ג'וינט. היתה דרישה כי האגודה תוציא מכתב משפטי על העוול שנגרם והפרת ההבטחה לתמיכות וגם שנערך לתביעת בג"צ.

לידיעתכם האגודה פועלת בדרכים של לובי פוליטי וציבורי , הגורם ללחץ ציבורי תקשורתי כלפי שרים וח"כים, במיוחד כיום במצב השברירי של ערב בחירות, המהלך המשפטי נשקל אבל הוא יהיה המהלך האחרון במידה ומהלכים הננקטים בימים אלו עד נובמבר 2012 לא יועילו.

אז מה עשינו יחד עמכם בפעולה מול הממשל:

דעו לכם שהפעלת לובי בתקופת החגים היא משימה קשה ביותר, הכנסת בפגרה ואין עם מי לדבר, אבל בכל זאת הגענו לרבים.

מכתבים לשר התקשורת ולשר האוצר – משם לא היו תגובות בכתב , אבל אנו יודעים שהיו התקשרויות וגם מכתב של האוצר לתקשורת על הנושא.

לאחר פילוח קבוצות ההתייחסות שאנו משתייכים אליהם (נוער, צעירים, מבוגרים וגמלאים, בעלי צרכים מיוחדים, דוברי שפות זרות , מיעוטים) נשלחו עשרות מכתבים עפ"י פילוח התייחסויות ושייכות החכ"ים והשרים. כאן החלו תגובות ראשונות מכל מי שקיבל את המכתבים והחלו להתנהל שיחות בין משרדיות עם התקשורת. במקביל הופעלו גורמים פרטיים ובעלי קשרים והתייחסויות שונות שלא כאן המקום לפרטם.

נקבעה פגישת הנהלת האגודה עם חה"כ גילה גמליאל ,סגנית שר במשרד ראש הממשלה האחראית על תחום מעמד האישה וטיפול בנושא הצעירים, לאחרי חג הסוכות. משה יונס נפגש עם נציגי עמותות הגמלאים עם ח"כ ד"ר לאה נס ,סגנית השר לאזרחים ותיקים ומנכ"ל משרדה ושוחחו על האזרחים הותיקים ואפשרויות תמיכה או סיוע לפרויקטים עמם בעתיד. האגודה נתבקשה להוציא מכתב מסכם פגישה וקביעת יעדים לעתיד וכך נעשה (מחכים לפגישה הבאה).

יו"ר הכנסת ח"כ רובי ריבלין שוחח ביוזמתו עם יו"ר האגודה והביע את מחשבותיו ולבטיו ואת תמיכתו בפרויקט שהכירו מתקופת היותו שר התקשורת בעבר.

השר אדלשטיין שר ההסברה והממונה על חברת "הוט" הבטיח להתערב.

ראשי ערים התערבו, שלחו מכתבים ואף בקשו כי אחרי החג תקבע פגישה שלהם עם שר האוצר והתקשורת בנושא.

פנינו לועדה לפניות הציבור בכנסת בבקשה לקיים דיון – יקבע אחרי החג .

ח"כ פאינה קירשנבאום גילתה נכונות לסייע לנו להווה ולעתיד ועל כך אנו מוקירים תודה.

אנו נערכים לחזרת הכנסת מפגרה לתאריך 15 לאוקטובר – להמשך המאבק.

מה נעשה עם אמצעי התקשורת:

מיזם מחאה – משתיקים את הטלוויזיה הקהילתית בתאריך 23.9.12 , בו נפרסו 8 קבוצות לטלוויזיה קהילתית ברחבי הארץ : בערבה התיכונה, בדימונה, בבאר שבע, בירושלים, בתל-אביב, בפתח תקוה בחיפה ובקרית ביאליק-מוצקין צולם ע"י הקבוצות וקיבל ביטוי במרבית הערים, חלק מהיישובים יפרסמו הנושא אחרי החגים (עתונות בתקופת חגים מודפסת מראש- ולכן קשה להכניס ידיעות יחד עם זאת לפניכם לקט מהפרסומים) המטרה היתה ליצור שונות מיתרת התקשורת במצוקה שבה יש מאות מפוטרים ומחאות גלויות, ולכן נוצרה מחאת "נר הזכרון" מצלמה על חצובה עמידה בדום לידה עם פיות חסומים.

לפניכם ההודעה לעתונות שהוציאה "החברה" – היח"צ שלנו בעקבותיה קיבלנו גל אהדה תקשורתי:

לקט מהכיסוי התקשורתי למשבר הטלוויזיה הקהילתית:

כתבתו של אמיתי זיו בדה מרקר – http://www.themarker.com/advertising/1.1828795 הופיעה גם בבלוג נצפה של העיתונאי דבורית שרגל

 רותי סובל מתנדבת וכתבת מקומית בפ"ת על ההפגנה בפ"ת.

הטלוויזיה הקהילתית בדימונה עשויה להסגר

עידן גרינבאום מנחה ערוץ 23 שוחח בתאריך 23.9.12 עם אמיתי זיו מדה מרקר על המשבר. בתכנית סוגרים חשבון בערוץ 23. פרק מס 453 (23.9.12)  דקה : 17:26 (תעבירו את פס ההשמעה לדקה זו ותקשיבו)

http://www.23tv.co.il/2125-he/sogrim.aspx

באתר קולנוען באותו תאריך http://www.kolnoan.co.il/news/news.aspx?newsId=6275

פייסבוק:

פתחנו קבוצה פתוחה (כל אחד רשאי ויכול/ה להצטרף – לחצו כאן כדי להצטרף!) בפייסבוק "חייבים להציל את הטלוויזיה הקהילתית"  יש בה כבר אלפי אוהדים.

ג'וש משק"ל הכין  PIC BADGE לחצו על הלינק כדי להוסיף את ססמאת המאבק לתמונת פרופיל שלכם.

בימים האחרונים נפתחה עצומה http://www.atzuma.co.il/tlk2012  שאתם מתבקשים לחתום בה כנד ההשתקה ומניעת התמיכות.

לפניכם אלבום התמונות מרחבי הארץ של המחאה :

בני הנוער ממעלה אדומים כתבו באתר שנקרא בריש גלי: http://www.resh.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=400831

כתבת ערוץ 2 על מיצג המחאה בירושלים

http://www.mako.co.il/news-channel2/Channel-2-Newscast/Article-f202d624454f931017.htm

כתבת עיתון במעלה אדומים

העיתון THE COM, כתבת חיים חביב: http://www.thecom.co.il/article.php?id=17473

כתבת טלוויזיה של הערבה התיכונה על המיצג

קול יפו  עם שלמה בונומו

כתבה בערוץ 23 עם המנחה גל גבאי בראיון על הפרת הבטחה שלטונית עם יו"ר האגודה ונציגת נוער מעלה אדומים

בני הנוער של אולפן אדומדיה הטלוויזיה של מעלה אדומים ביחד עם חברי תנועות הנוער וצוות ההדרכה של האגודה בראשות גבריאל ואגון, טל פסס, קובי שרביט ויוחאי רוטנברג יצרו במהלך החג סרטון מחאה  ויראלי. אנא צפו והעבירו הלאה.

בעקבות הודעת דובר משרד התקשורת על יצירת חבילת ערוצים צרה שלפי הפרסום לא כללה את הערוץ הקהילתי הוציא יו"ר האגודה מכתב מחאה חריף שצוטט באתר "אייס" לחדשות באינטרנט, וכלל לא רק בקורת על השמטת הערוץ מהעסקה אלא פגיה מתמשכת בטלוויזיה הקהילתית ממש התנכלות השלטון לפרויקט הדמוקרטי הקהילתי

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/4/3044.pdf

ולהן המכתב של יו"ר האגודה:

ואתר "אייס"

http://www.ice.co.il/article/view/337090

ומה הלאה?

1. המחאה תופנה ביתר שאת לכנסת עם חזרתה מפגרה.

2. המשך המאבק וקידום הצעת חוק לתקנת תמיכות בספר התקציב , וכידוע לכם או לפני או במהלך או אחרי הבחירות אם יהיו.

3. למידה והפקת לקחים מהמחאה ככלי לשינוי תהליכים בקהילה.

 

פוסטים נוספים